"HELPDESK"

Segítség diákoknak! Szolgáltatás neked, ha szükséged van segítségre vizsgáidhoz, dolgozataidhoz, szakdolgozatod elkészítéséhez! Hírek-Információk-Elemzések-a FELSŐOKTATÁS világából!

Most néhány gondolat, megkönnyítendő a szenvedéseiteket, a dolgozat írással kapcsolatban:

Ha fáradtnak érzed magad és semmi nem jut eszedbe, tudd, hogy nem vagy egyedül, a legtöbb ember így van ezzel, amikor neki kell álni, illetve ülni, a tanulásnak, vagy valamilyen szellemi munkának.

A legjobb amit tehetsz, hogy nem várod meg, amíg a fáradtság elmúlik, ugyanis nem fog elmúlni!

Figyeld meg, ha a tanulásra gondolsz mindjárt a hamut is mamunak mondod. Viszont ilyenkor sokkal könnyebb takarítani átrendezni a lakást, barkácsolni, minden mást csak azt ne, hogy az agyát használni kelljen az embernek!

1. Ha nem találod hol kezdjél egy dolgozatot, akkor ülj le és írd le egy lapra, vagy a számítógépre mit tudsz eddig.

2. Gyűjtsd össze, az összes irodalmat ami kell hozzá! Ne feldkezz meg arról, hogy mindenről kell tudni, a hivatkozáshokhoz minden adatot!

3. Ha egyben van minden, irodalom, kutatási anyag, stb., akkor olvasd át őket , hogy képes legyél elmélyedni a témában és jártasságod legyen ezen a területen.

4.  Azért ne húzd el a dolgot hónapokig, mert rohan az idő, ha eleget tudsz, akkor el kell kezdeni az írást! A legegyszerűbb, ha nem tudod, hogy hol kezd el, akkor akármelyik részét, amelyikről eszedbe jut valami írdd le! Ne törődj vele, hogy bizonytalan vagy jó-e, majd bőven ráérsz a végén kijavítani, ha szükséges!

5.  Ha kigondoltál egy ívet ami mentén halad a dolgozat, vedd elő többször, mert sokszor segíthet!

6. Tartsd be a szabályokat, ne aggódj, hogy ennyi, meg annyi oldalt hogy lehet erről írni! Mindíg csak az adott részlettel foglalkozz és figyeld meg hogy haladsz majd az írásban! Mindazonáltal ha végeztél egy egy gondolattal, akkor nézd össze, hogy logikusan következzen egyik gondolat a másik után a célod felé, hogy alátámassza a mondanivalódat és objektív következtetéseket tudj levonni. A kérdésfelvetést, a bevezetőt ráérsz később is megírni, mikor már tudod, honnan hová érkezel, és mi a konklúzió.

 

FONTOS: HA nyitott érdeklődő tipus vagy, akkor előfordulhat, hogy gyakran eltereli a figyelmedet egy-egy felmerülő téma, más irány. Lehet, hogy izgalmasabbnak tűnik, mint az eredeti, de térj vissza az eldöntött témádhoz, majd megírod máskor az újat! Ne hagyd magad elcsábítani útközben!!!

 Weblap látogatottság számláló:

Mai: 27
Tegnapi: 25
Heti: 134
Havi: 563
Össz.: 129 168

Látogatottság növelés
Oldal: Tanácsok dolgozatokhoz
"HELPDESK" - © 2008 - 2024 - helpdesk.hupont.hu

A HuPont.hu az ingyen weblap készítés központja, és talán a legjobb. Ingyen weblap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »